Osaava ja riittävä työvoima

Helsinki Ring of Industryllä asuu 322 000 asukasta ja alue sijaitsee aivan pääkaupunkiseudun vieressä. Yhdessä ne muodostavat merkittävän osan Uudestamaasta, joka on Suomen talouden veturi.  Työmatkaliikenne erityisesti pääkaupunkiseudulta Helsinki Ring of Industryn suuntaan on nopeaa ja ruuhkatonta. Tämä mahdollistaa sen, että alueella sijaitsevat yritykset voivat sujuvasti hyödyntää myös pääkaupunkiseudulla ja Virossa asuvan työvoiman ja uudet opiskelijat.

Pääkaupunkiseudun yliopistojen, ammattiopistojen ja -korkeakoulujen lisäksi yritysten työvoimatarpeita palvelevat alueen omat koulut: Laurea (Hyvinkää), Keuda (Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Sipoo, Tuusula), Omnia (Kirkkonummi), Luksia (Kirkkonummi, Vihti), Ammattiopisto Spesia (Järvenpää, Nurmijärvi), Hyria koulutus (Hyvinkää), yliopistollinen Saaren Eläinklinikka (Mäntsälä) ja Työtehoseura TTS (Nurmijärvi). Useilla oppilaitoksilla on rekrytointipalvelu, ja ne myös järjestävät täsmäkoulutuksia, jotka auttavat yrityksiä osaavan työvoiman hankkimisessa.

Teknologiateollisuus

 • Teknologiateollisuus työllistää Uudellamaalla yli 100 000 henkilöä, mikä on yli kolmasosa alan työpaikoista koko Suomessa. Tutkimuksen ja tuotekehityksen osuus näistä työpaikoista on merkittävä.
 • Seudulla on paljon monikielistä työvoimaa ja kansainvälistä osaamista, mikä on tärkeää monille vientiyrityksille.

Elintarviketeollisuus

 • Uudellamaalla sijaitsee 24 % elintarviketeollisuuden työpaikoista Suomessa. Alueen yritykset ovat erikoistunut erityisen voimakkaasti juomateollisuuteen, jossa työpaikkojen osuus on huimat 42 % alan koko Suomen työpaikoista.
 • Tuoreimman ammattibarometrin mukaan Uudellamaalla työvoiman kohtaanto on tasapainossa kaikissa elintarvikealan kategorioissa (prosessityöntekijät, leipurit, kondiittorit, lihanleikkaajat, kalankäsittelijät ym.).

Logistiikka

 • Uusimaa on Suomen logistinen hubi, ja ala työllistää yli 60 000 ihmistä, mikä on yli puolet alan työpaikoista Suomessa.

Yritykset voivat hyödyntää sujuvasti myös pääkaupunkiseudulla asuvaa työvoimaa.

Infrastruktuuri

Uudenmaan yritykset kuuluvat Suomen tyytyväisimpiin toimintaedellytyksiinsä sijaintipaikkakunnalla. Turun Yliopiston tekemässä logistiikkaselvityksessä tutkittiin yritysten tyytyväisyyttä yleisen liiketoiminnan, tuotannon sijoittumisen, logistiikan toimivuuden, liikenneinfrastruktuurin ja kilpailijoiden sijoittumisen kannalta.

Liikenneyhteydet, satamat ja lentokenttä

 • Alueen läpi kulkevat päärata, rantarata ja Lahden oikorata, joten seudun junayhteydet henkilö- ja tavaraliikenteelle ovat monipuoliset. Työntekijöiden liikkumista helpottavat lähijunat: K, R, U ja Z.
 • Kumipyöräliikenteen pääväylät ovat E12, E18, E75, VT51 ja VT2 sekä lukuisat pienemmät poikittaisväylät.
 • Helsinki Ring of Industry tarjoaa yritykselle erinomaisen mahdollisuuden kansainväliseen liiketoimintaan, sillä Helsinki-Vantaan lentokenttä on vain 20-45 minuutin matkan päässä.
 • Lähistöllä sijaitsevat Vuosaaren, Kilpilahden ja Hangon satamat ovat nopeimpia maailmassa, ja ne palvelevat suomen menestyvimpiä vientiyrityksiä. Satamista on juna- ja tieliikenneyhteydet Helsinki Ring of Industrylle.

Sähkö- ja lämmitys

 • Alueella toimiville teollisuusyrityksille sähkönsaannin turvaaminen on liiketoiminnan kannalta kriittistä. Yksityiskohtaiset tiedot eri yritysalueiden sähköverkoista saat ottamalla Helsinki Ring of Industryn sijoittumispalvelusta vastaaviin henkilöihin. Fingridin tarjoaman karttatyökalun tiedot ovat suuntaa antavia.
 • Monet Helsinki Ring of Industryn yritysalueet on kytketty kaukolämpöverkkoon, josta on saatavilla ympäristöystävällisesti tuotettua lämpöenergiaa.
Kuvassa on Helsinki Ring of Industryn liikennekartta.

Uudenmaan yritykset kuuluvat Suomen tyytyväisimpiin toimintaedellytyksiinsä sijaintipaikkakunnalla.

Yrityspalvelut

Helsinki Ring of Industryllä sijaitsevia yrityksiä palvelevat muun muassa alueen: